Selecteer een pagina

Spelregels

 • Minimum leeftijd voor deelname verschilt per spel, bekijk de details op onze voorpagina.
 • 1-7 personen per spel, bekijk de details op onze voorpagina.
 • Spelers onder invloed van drank en/of drugs wordt de toegang tot de escaperooms ontzegd.
 • Het meebrengen van beeld- of audioapparatuur in de rooms is ten strengste verboden, met inbeslagname en het leegmaken van datadragers als gevolg.
 • In geval van twijfel door de medewerkers over de gesteldheid van een of meerdere spelers is de beslissing van de spelleider doorslaggevend. Er is in dit geval geen recht op restitutie.
 • Spelers dienen op de gereserveerde tijd aanwezig te zijn, bij voorkeur 15 minuten voor de gereserveerde tijd. Er is geen recht op restitutie voor spelers die na de gereserveerde aanvangstijd arriveren.
 • Wij kunnen niet garanderen dat spelers die te laat binnen komen het spel nog kunnen spelen.
 • Er is camerabewaking en geluidsopnames aanwezig in alle kamers voor uw en onze veiligheid. Deze worden mogelijk opgenomen en enkele dagen bewaard. Uiteraard zijn privacy waarborgen hier van toepassing.
 • Het is niet toegestaan – of nodig – brute kracht te gebruiken of zaken te forceren.
 • Toegang tot de escaperooms en het spelen van het spel is geheel op eigen risico.
 • Helaas is onze locatie niet rolstoelvriendelijk, wel kunnen deze binnen “geparkeerd” worden.
 • Escape-O-holics is niet verantwoordelijk voor het verlies van persoonlijke eigendommen en/of schade die hieraan wordt toegebracht. Kluisjes worden ter beschikking gesteld om waardevolle spullen op te bergen. Mobiele telefoons en smartwatches zijn niet toegestaan in de rooms, deze kunnen mogelijk storen met elektronica.
 • Praten over de ervaring is leuk, maar geef anderen dezelfde kans om het te ervaren. Geheimhouding over de spellen is de enige manier om het voor iedereen leuk te houden!

 

Speletiquette

 

Voor elk spel dat je met een groep mensen speelt zijn er regels over hoe je met elkaar omgaat. Ook bij een escape room. Als je het spel wilt spelen zonder dat je onnodig veel tijd verliest of na afloop ruzie krijgt met je teamgenoten, moet je deze twee belangrijke regels naleven.

Kleineer mensen niet

In onze escape room heb je maar één uur de tijd en daardoor kun je wat gestrest en fanatiek worden, misschien zelfs een beetje opgefokt. Het kan zijn dat je daardoor opeens de noodzaak voelt om je teamgenoten te bekritiseren of zelfs kleineren. Dat werkt alleen niet: het zorgt er echt niet voor dat jullie sneller de puzzels oplossen. Je hoeft niet te laten zien dat je beter of slimmer bent dan de rest en als je dat per se wilt laten weten, kun je dat ook prima na afloop doen. Onderschat je teamgenoten niet: ‘domme’ oplossingen kunnen soms de juiste oplossingen zijn. Ga ook niet discussiëren over een oplossing voordat jullie hem hebben uitgeprobeerd. Dat kost veel tijd en die heb je niet.

Discussieer niet als je een hint krijgt

Een hint moet je zien als een ‘geschenk’; je kunt het gebruiken om sneller uit de kamer te komen als je vastzit. Soms kom je niet uit een puzzel omdat hij slecht bedacht is, maar bedenk dat het ook aan jou kan liggen. Ga niet mopperen over waarom je de puzzel niet opgelost kreeg of dat je de puzzel vervelend vindt. Daar schiet je niets mee op. Je kunt veel beter de focus leggen op de gekregen hint en daarmee aan de slag gaan.

Een escape room kan bepaalde emoties oproepen, maar zorg ervoor dat niemand daar last van heeft: je teamgenoten niet en degene die de hints geeft niet. Zo blijft het voor iedereen een leuk spel. Een escape room is een uitje.

 

Vragen?

Ik wil graag met mijn team bij jullie boeken, mag dat?
Ja hoor, graag zelfs! Kijk zelf even in de agenda welke tijden beschikbaar zijn.

Ik wil graag een of meerdere tijden bezet houden omdat ik nog niet precies weet wanneer we willen komen spelen.
De agenda neemt alleen (betaalde) boekingen aan. Als er iets fout gaat met de betaling kan het ongeveer 5 minuten duren voordat het tijdslot weer beschikbaar wordt. Tijdsloten bezet houden is helaas niet mogelijk.

Hoeveel rooms hebben jullie?
Ons aanbod kan je vinden op onze voorpagina van de website.

Mijn team heeft meer dan 7 spelers, past dat in de room?
Nee dat gaat helaas niet, wij willen iedereen een fantastische ervaring geven en voorkomen dat er spelers zijn die zich gaan vervelen. 7 spelers is echt de max om het voor iedereen leuk te houden, overigens verschilt het maximaal aantal spelers per room. Je kan natuurlijk wel meerdere rooms tegelijk boeken!

Ok… dus dan moeten we meerdere rooms boeken, maar we hebben een bedrijfsuitje. Hoe doen we dat dan?
Op dit moment hebben wij de mogelijkheid om 18 spelers tegelijk in te zetten op de uitdagingen, de spelers kunnen zelfs teams maken of wij kunnen dat doen indien gewenst. Als er meer spelers zijn kunnen de wachtende teams een drankje nemen en andere leuke spellen spelen in onze ontvangstruimte. Voor uitgebreide catering verzoeken wij om telefonisch contact op te nemen.

Is er de mogelijk om achteraf (of vooraf) iets bij jullie te drinken?
Jazeker, houd er wel rekening mee dat er kan alleen met PIN afgerekend worden (geen cash).

Ik ben zwanger, kan ik spelen?
Allereerst, gefeliciteerd! Ja hoor, dat is geen enkel probleem.

Is er kracht in de room vereist?
Nee, brute kracht is zelfs niet eens toegestaan in de room.

Is het eng?
In principe hebben wij geen enge thema’s, maar het kan zijn dat sommige spelers bepaalde elementen als spannend ervaren.

Heb ik voorkennis nodig?
Nee hoor, het leuke van een escaperoom is juist dat je in een volstrekt nieuwe en onbekende omgeving stapt.

Ik ben moeilijk ter been…
Ons gebouw is helaas niet erg rolstoelvriendelijk, maar eenmaal binnen (begane grond) kan de rolstoel wel geparkeerd worden. In de rooms is het niet mogelijk de rolstoel mee te nemen. Voor meer informatie kan telefonisch contact met ons opgenomen worden.

Kan ik ergens zien wat andere spelers vinden van jullie rooms?
Jazeker, bijvoorbeeld hier All Escaperooms Nederland en Escaperooms Nederland.